ОСВІТНЯ ПРОГРАМА "СТИПЕНДІАТ"

ОСВІТНЯ ПРОГРАМА

Стипендіати вчилися керувати конфліктами

Попередження та вирішення конфліктних ситуацій – такою була головна тема чергового семінару стипендіатів освітньої програми фонду, який відбувся 28-29 січня 2017 року в місті Києві. Семінар відвідав 31 стипендіат, серед яких були як студенти, які навчаються в м. Києві так і студенти, що приїхали з інших міст та регіонів України.

Період зимових канікул у навчальних закладах та завершення сесії сприяли тому, що студенти прибули на семінар у гарному настрої та готові до активної роботи.

Навчання розпочалося з бесіди, яку провела зі студентами пані Юлія Студинська, яка є партнером та керівником відділу аудит компанії EY. Пані Юлія розповіла про конфлікти, цим вони шкідливі та чим можуть бути корисні, надала інформацію про стратегії поведінки у конфліктах в залежності від мети.

Не менш цікавим виявилося тренінгове заняття, проведене паном Денисом Міщенком з «Центру томалогії». Цього разу Денис працював сам, він акцентував увагу на конфліктах, які трапляються між чоловіками та жінками. Студенти обговорили питання гендеру та ті особливості, які характеризують у конфлікті поведінку жінок і чоловіків. Це викликало жваві дискусії серед студентів, та допомого їм оцінити зі сторони власні стратегії поведінки з протилежною статтю.

Цього ж вечора, студенти відвідали Національний академічний драматичний театр ім. І. Франка, де, на камерній сцені, переглянули виставу «Персона», за мотивами п’єси Інгмара Бергманаю

Неділя розпочалася з обговорення актуальних питань, які стосувалися теми семінару та були висвітлені у виставі «Персона», яку ми переглянули напередодні.

Ми зі великим задоволенням запрошуємо на кожний семінар випускників програми «Стипендіат», які готові поділитися власним досвідом самостійного життя. Цього разу, в першій половині дня, зі студентами зустрівся Юрій Галкін, який завершив навчання у 2006 році, а на даний момент є успішним тренером зі східних видів єдиноборств. Він провів цікаву бесіду на темі конфлікту з огляду на філософію кунг-фу. Акцентував увагу на зв'язок внутрішньої гармонії та зовнішніх поведінкових проявів. Порівняв поведінку в конфлікті з прийомами єдиноборств та вказав шляхи, які можуть допомогти вийти переможцем та досягнути власної мети з найменшою шкодою для себе та оточення.

Наступне заняття провела психіатр, лікар-сексопатолог Київського міського центру здоров’я, пані Ірина Щербакова, яка розповіла про те, що таке сексуальне та репродуктивне здоров’я; надала інформацію про основні засоби запобігання небажаної вагітності та хвороб статевої сфери, відповіла на питання, які турбували студентів. Крім того, пані Ірина провела практичну вправу, яка дозволила студентам навчитися правильно використовувати бар’єрні контрацептиви.

Крім Юрія Галкіна, на семінар завітали також інші випускники програми. Зокрема Андрій Стеблій розповів свою успішну історію відстоювання права на житло. Він також звернув увагу студентів  на те, що важливо вчити англійську мову та подорожувати, бо це надає можливість розвивати свою особистість та збагачувати світогляд. Інша випускниця фонду, Тетяна Шакало, поділилася своїми враженнями від програми «Стипендіат», надала цікаву інформацію про те, де вона на даний момент працює і які в неї плани на майбутнє.

Ми знову щиро дякуємо нашим спонсорам, які підтримали проведення семінару для стипендіатів. Це благодійна організація UCARE, компанія EY, компанія «Владіком», Центру Томалогії, Київський міський центр здоров’я та компанія "Кока-Кола Беверіджис Україна Лтд".