Новини освітньої програми "Стипендіат"

Новини освітньої програми

Новини освітньої програми "Стипендіат"

«Взаємодія – запорука успіху!»
Фінальний семінар учасників освітньої програми «Стипендіат» відбувся 24-25 червня 2017 року в м. Києві. Cемінар зібрав разом 32 стипендіата та 3 випускників програми. Студенти, як завжди, приїхали з різних куточків України, щоб побачити старих друзів та отримати корисну інформацію.
«Взаємодопомога – запорука успіху» - такою була тема завершального семінару 2016-2017 навчального року.
Для того щоб висвітлити її якнайширше цю тему, ми запросили професійних тренерів з компанії «Монделіс Україна» пана Юрія Терлика та пані Наталію Шуригу. Пан Юрій провів цікаве та пізнавальне групове заняття, що стосувалося підходу до різних типів людей. Він поділився тонкощами співробітництва, яке б відповідало психотипу обох учасників взаємодії. Пані Наталія спільно зі студентами проаналізувала те, як ми реагуємо на різноманітні виклики життя та поділилася секретами регуляції емоційного стану.
В суботу, 24 червня, ми також завітали до торгового центру «МЕТРО», де заступник директора центру, пані Наталія Острянська, провела для нас цікаву екскурсію, показала виробничі приміщення підприємства та пригостила смаколиками. Студенти дізналися багато нового про компанію та про процеси, які непомітні для нас як просто відвідувачів МЕТРО. Також студенти дізналися про можливості тимчасового працевлаштування в мережі торгових центрів цієї німецької компанії.
Вечір ми провели у Київському академічному Молодому театрі, де переглянули виставу «Маринований аристократ» із Олександром Вертинським та Ірмою Вітовською у головних ролях.
У неділю, 25 червня, до стипендіатів завітав John Uke (Джон Юк), засновник та керівник ІТ компаніі GameTree, з виступом на тему “Технології та підприємництво: старт-апи у ІТ-сфері”. Виступ Джона викликав значне зацікавлення серед студентів, які ще довго розпитували Джона про особливості ІТ-індустрії та шляхи бути залученими до неї.
Не менш важливою стала бесіда «Міфи та факти про депресію», яку провела виконавчий директор фонду «Приятелі дітей», пані Інна Тальянц. Студенти відзначили, що проблема депресії є для них знайомою та актуальною, тож пані Інна намагалася озброїти їх навичками, які б допомогли їм подолати це небезпечне явище.
Ми раді, що випускники фонду також радо відгукуються на наші запрошення поспілкуватися зі студентами. Зокрема, цього разу до нас на семінар завітала Альона Шевченко, Юлія Залуцька та Павло Коваль. Такі бесіди з випускниками є надзвичайно важливими. Деякі студенти відзначили, що спілкування з випускниками програми є найефективнішим та найбільш дієвим елементом програми, тому що воно безпосередньо стосується найближчого майбутнього стипендіатів.