Літній табір "Гартуємось в Карпатах"

Літній табір

ЛІТНІЙ ТАБІР "ГАРТУЄМОСЬ В КАРПАТАХ"

13 липня 2015 року стартувала програма літнього табору «Гартуємось в Карпатах» (Ворохта) Благодійного фонду «Приятелі дітей». Цього року табір гостинно приймає готельний комплекс «Десятка» (Особливо подяка власнику готелю за мужність). Старт був трохи дощовий, трохи сонячний – все, як має бути в Карпатах.

Ми впевнені, що табір допоможе дітям з Балтської школи-інтернату, Білгород-Дністровського дитячого будинку та дітям, що знаходяться під опікою Тростянецької служби у справах дітей, відпочити, загартуватись фізично та духовно.
З першого дня на таборі панує атмосфера товариства, ентузіазму, співпраці, творчості та повного взаєморозуміння між учасниками табору та волонтерами.

Окрема розмова про волонтерів. На будь-якому таборі якість реалізації програми у великій мірі залежить від готовності волонтерів віддавати себе, свої знання та душевні сили дітям, учасникам табору. На нашому таборі ми маємо саме таких волонтерів, серед яких студенти-стипендіати фонду (у недавньому минулому самі вихованці інтернатних закладів), представники багаторічного спонсора літнього табору фонду – компанії «Монделіс», представники партнерської організації UCARE, Inc. («Приятелі дітей, США»).

Плани на таборі завжди сповнені різних цікавинок: перебування декілька днів на Курені Довбуша (П’ятихатки) в гостях у козаків, участь у суперсучасних team-building іграх, вивчення традиційних та сучасних мистецтв (писанка, квілінг, флористика), набуття практичних навичок на майстерні з надання першої медичної допомоги, дивовижне відкриття незвичайного в звичайному (дещо нове про ґудзики), тощо. І, звичайно, спортивні заняття і багато часу на чистому повітрі Карпатських гір.